Buďte v obraze

Realitní služby, development a investment vyžadují nejvyšší odbornost. Rádi se s Vámi podělíme o naše názory a zkušenosti.

Tip na zútulnění domácnosti - Pokojové rostliny

Když se zeptáte designerů ohledně květin, tak vám řeknou, že otázkou není jestli je využít, ale jak je využít správně a efektivně. Květiny ale nejsou jen doplňkem pro interiér, kterému dodávají život a vyplňují prázdná místa, ale pomáhají také duševnímu a fyzickému zdraví obyvatel daného prostoru. 

Důležité otázky byste si měli položit ještě před nákupem pokojových květin. Jak moc času byste chtěli květinám věnovat, jaký máte styl interiéru či jak velké a jak moc květin si pořídit?

Péče o rostliny a jejich výběr

Mnoho lidí vidí péči o pokojové rostliny jako obrovskou překážku pro jejich pořízení, ale není to zase taková věda, jak se může na první pohled zdát. Při správném výběru rostlin zjistíte, že si dokážete zvolit rostliny s přesně takovou náročností, jakou zvládnete. Oblíbené a nenáročné volby jsou fíkusy, kaktusy, palmy či dráceny, orchideje, tchýnin jazyk či monstery. 

Pracujte se stylem svého interiéru

Pořádně se rozhlédněte po svém bytě či domě a uvědomte si, která místa v interiéru potřebují oživit nebo jsou prázdná. Na základě toho se dále můžete rozhodovat o velikosti květin, jejich typu a jaký květináč k rostlině pořídit. Důležité je držet se jednoho stylu v interiéru, který můžete podpořit i výběrem rostlin.

Květináče se musí hodit jak ke květině, tak do interiéru

Pokud mají vaše květiny v interiéru opravdu vyniknout, musíte se zamyslet jaké květináče k nim vybrat. Květináče dokáží ovlivnit pocity z květin, vyzdvihnout je nebo je také potlačit. Výběr květináčů je dnes opravdu obrovský, takže by neměl být problém si vybrat ten správný, aby se k designu vašeho interiéru hodil. Oblibené jsou také květinové stolky nebo závěsné květináče.

Na velikosti záleží

Velikost rostliny hraje velikou roli při rozhodování, zda si květinu vůbec koupit a kam ji také ve vašem příbytku umístit. Velké rostliny se mohou stát "hrdinou" místnosti, ale pokud jich bude v místnosti moc, tak se z vašeho příbytku může stát takzvaná "urban jungle", což není pro všechny styly interiérů žádoucí.

Parapet nebo tmavý roh?

Správné umístění vašich rostlin je klíčové jak pro designovou stránku interiéru, tak pro jejich růst a dobrý stav. Zdravé květiny vám porostou jako z vody a budou pravidelně kvést. Proto je důležité se před nákupy rozhlédnout po vašem příbytku a zjistit na jaká místa chcete nové květiny umístit a podle toho vybírejte. Některé rostliny potřebují světlo, některým zase vadí průvan a jiné potřebují vlhko a stín. Naše doporučené rostliny takto náročné nejsou, ale pokud byste chtěli oživit svůj interiér neobvyklou rostlinou, tak je třeba si o ní předtím něco zjistit.

Přejeme vám, ať se vám oživení vašeho interiéru podaří a ať jsou vaše rostliny zdravé!

 

 

7. leden 2022

Newsletter

Nejnovější nabídkydo Vašeho e-mailu

Každý měsíc Vás budeme informovat o nejnovějších nemovitostech v naší nabídce.